Catalunya no és Europa

Catalunya no és Europa. O això deuen pensar la consellera d’esports, el president de la Generalitat i tota la colla de polítics que governen i no estàn a l’alçada del nostre país. I és que la selecció catalana de futbol australià, oficialment reconeguda a nivell internacional, no disputarà, per primer cop a l’història, l’European Cup que tindrà lloc a Croàcia el proper mes d’octubre.

La selecció catalana, recordem-ho, ha estat present a les edicions de l’European Cup, màxima competició continental a nivell nacional, a les edicions celebrades tant a Londres, l’any 2005, on va acabar en una meritòria setena plaça, a Hamburg l’any 2007, on va quedar en vuitena plaça, i a Praga l’any 2008, on la selecció va tornar a quedar en setena posició. A més, cal sumar que la primera edició del World Cup 9-a-side, competició organitzada per la WAFF (World Australian Football Federation) es va celebrar a Catalunya, on la selecció va quedar sotcampiona del món. Les estadístiques les podeu trovbar tant a Wikipedia o a Footy Record.com.

Per totes aquestes actuacions, la selecció va arribar a estar situada al lloc 20 del rànking mundial segons l’AFL, l’Australian Football League, la competició professional australiana, per davant de països com Espanya, Portugal, Itàlia, Grècia, Polònia, Rússia, Argentina o Brasil.

Però el context de recissió econòmica és l’excusa per que la Generalitat de Catalunya hagi denegat les ajudes necessàries a la LFAC (Lliga de Futbol Australià de Catalunya) i d’aquesta manera, es fa impossinble participar al torneig. El nou estatut de Catalunya, aprovat en referèndum l’any 2006 pel poble de Catalunya, obliga al govern de Catalunya a ajudar a les associacions i federacions esportives catalanes oficialment reconegudes internacionalment, però sembla que un cop més, socialistes, republicans i ecosocialistes no hauran complert amb els acords de govern ( i no només en matèria d’esports).

Volem ser un país normal? Volem que les nostres seleccions juguin amb normalitat les competicions oficials internacionals? Jo crec que no. Falten calers a causa de la recissió econòmica, cal retallar despeses, sobretot en esports molt minoritaris, però no cal retallar en cotxes oficials, recepcions i dietes diverses de que gaudeix la classe política (i que costen molt més que els diners necessaris per què Catalunya pugui jugar aquest esdeveniment).

Tant de bo això no sigui la sentència de mort de la selecció catalana de futbol australià, ja que l’imatge que es dòna de cara al exterior no és gens seriosa, ja que si et conviden al Europeu i al World Cup com una nació oficial, i tu no hi vas a causa de la manca de recursos, és molt possible que a les següents edicions no hi siguis present (sobretot si Espanya si que hi va, amb ajuts del CSD, el Consejo Superior de Deportes del senyor Lissavetzky). Sembla ser que als catalans no ens queda més que anar, des de la distància, amb la selecció Andorrana, que si que serà present, per primer cop, al European Cup d’aquest any.

Us deixo amb la foto (esperem que no sigui la darrera) de la selecció catalana a una competició oficial:

CATALUNYA

Deixa un comentari