Sotscampions del món

La selecció Catalana de futbol australià va perdre la final del I World Cup celebrat a la localitat tarragonina de Valls.

La selecció catalana va proclamar-se campiona a la fase de grups desprès d’imposar-se a les seleccions de Senegal per 62 a 60 i a la sempre difícil Argentina per 75 a 70. A les semifinals, l’equip català va haver d’enfrontar-se amb la sorprenent selecció d’Andorra, que es va colar a les semifinals desprès de vènçer a Espanya a la fase de grups per 28 a 16. És el primer cop en l’història que Andorra venç en competició oficial a la selecció Espanyola.Ens vam quedar sense l’ansiat Catalunya-Espanya, però m’alegro igualment de la victòria Andorrana. Les meves felicitacions pel sorprenent equip Andorrà, amb qui ens uneix quelcom més que un idioma.

A les semifinals, Catalunya va inflingir un sever correctiu als “germans peits” d’Andorra al vènçer Catalunya per 70 a 20. I va arribar la gran final. Catalunya contra França, un equip molt jove i ràpid, amb un futbol directe i molt dur (en ocasions excesivament dur, ja que van enviar fins quatre esportistes al Hospital Comarcal de Valls amb diverses lesions).

Desprès de sentir els himnes, com veiem en la foto superior, va iniciar-se un partit vibrant i ple d’ocasions entre dos seleccions molt fortes, però els gals van imposar el seu ritme de joc al primer quart i van mantindre l’iniciativa, la possesió de la pilota i el control del partit fins al final i proclamant-se, de forma justa i merescuda, campions del món. Escenes d’emoció incontrolable i d’eufòria o profunda tristesa (segons el bàndol) es van succeïr al camp de joc. El públic català va mostrar la seva esportivitat al aplaudir al equip campió i honrar-lo com es mereixia.

 

       Malgrat tot, la selecció de Catalunya ja ha començat a treballar per el proper EU Cup que es jugarà els propers 11 i 12 d’octubre a Praga, a la República Txeca. Per acomiadar aquest mundial, res millor que reconèixer a França la seva feina i desitjar-li molta sort de cara al futur. Però el proper cop que els Almogàvers s’enfrontin als gals, el resultat serà diferent. D’aquí a tres anys, en el proper World Cup, potser Catalunya sortirà victoriosa.

I aqui un video de TV3 sobre el passat mundial de Valls!

Deixa un comentari